Cofinimmo verwerft te bouwen kliniek van 7000 m² in zorgpark Monnikenberg in Hilversum

Cofinimmo heeft via dochtervennootschap Superstone een terrein op zorgcampus Monnikenberg gekocht in Hilversum waar een zorgkliniek zal worden gebouwd.

Het investeringsbudget voor de aankoop van de grond en de werken bedraagt ongeveer € 30 miljoen. Het gebouw is reeds volledig en langjarig voorverhuurd aan Tergooi die de uitbating ervan zal verzorgen.

De site Zorgcampus Monnikenberg is gelegen in het oosten van Hilversum. Het ligt op ongeveer 20 km van Amsterdam. Op deze site wordt momenteel een grootschalig nieuwbouwproject van ziekenhuis Tergooi gerealiseerd. Het betreft een ziekenhuis met regionale uitstraling dat bestaat uit verschillende gebouwen. In dit kader zal Cofinimmo een zorgkliniek van bijna 7000 m² laten bouwen.

In het gebouw zullen verschillende acute zorgdepartementen (oogheelkunde, dermatologie, plastische chirurgie, KNO, kaakchirurgie), een behandel- en diagnosecentrum en de kantoren van de ondersteunende afdelingen van Tergooi gehuisvest worden.

De bouw is begin juni van start gegaan en zal door Tergooi opgevolgd worden. Het ontwerp van de zorgkliniek werd door Wiegerinck Architecten gerealiseerd en sluit volledig aan bij het kernziekenhuis. Bovendien zal het dankzij het gebruik van een reeks duurzame technieken en materialen (ledverlichting, zonnepanelen, luchtbehandeling met warmteterugwinning, lucht/water-warmtepompen) over een goede energieprestatie en (minstens) over een A+ energielabel beschikken. De oplevering van de werken is voorzien in de loop van 2023.

De ingang van de zorgkliniek, de parkeergarage en de hoofdingang van ziekenhuis Tergooi zullen met elkaar verbonden worden door een centraal (groen) plein.

Het brutohuurrendement bedraagt circa 5%.

De uitbater Tergooi ontstond in 2006 , met de samensmelting van twee regionale algemene ziekenhuizen van het Gooi. Op dit ogenblik coördineert het de zorgverlening in de ganse streek met drie vestigingen (in Hilversum, Blaricum en Weesp). Het partnerschap tussen Cofinimmo en Tergooi ging van start in juli 2019 bij de verwerving het ‘Regionaal Medisch Centrum Tergooi’ in Weesp.