CBRE moet van rechter door met Change=

Change= mag het wooncomplex van vastgoedinvesteerder CBRE in Amsterdam Nieuw-West blijven beheren van de rechter. Eigenaar CBRE wilde het beheercontract opzeggen, maar had de beheerder ‘een redelijke’ termijn moeten geven om verbeteringen door te voeren.

Het draait om het gebouw aan het August Allebéplein in Nieuw-West, een wooncomplex met 498 studio’s. CBRE en Change= stonden vorige week tegenover elkaar in de rechtbank. De advocaat van de vastgoedinvesteerder bracht tal van redenen in waarom Change= als beheerder van het complex niet zou voldoen en plaats zou moeten maken. Zo zou de beheerder onbetrouwbaar zijn en zou negatieve berichtgeving in media en kamerstukken de reputatie van CBRE in gevaar brengen. Er lopen intussen ook verschillende rechtszaken van huurders tegen Change=, onder meer over de servicekosten.

Change= ging op de zitting nauwelijks op de beschuldigingen in, maar de advocaat van de beheerder stelde wel dat ze geen redelijke termijn van CBRE hadden gekregen om de problemen op te lossen. De rechter gaat hierin mee: CBRE mag het contract ontbinden in geval van ‘ernstige nalatigheid’ of ‘opzettelijk wangedrag’, maar had Change= ‘een redelijke termijn’ moeten geven om de problemen op te lossen.

De rechter onderschrijft dat CBRE ‘in de loop der tijd regelmatig aan Change= heeft laten weten dat zij het niet eens was met de handelingen’ van de beheerder. In de ontbindingsbrief aan de beheerder ontbreekt echter een duidelijke termijn ‘voor verbeteringen van haar prestaties’. De rechter zei verder het vreemd te vinden dat CBRE nu pas in actie komt, terwijl er al langer negatieve publicaties in de media verschijnen over Change=.

Laatste nieuws

Evenementen