Bouwovereenkomst Hyde Park Hoofddorp getekend

Hyde Park heeft met De Vries en Verburg Bouw een bouwteamovereenkomst getekend. De verkoop van de appartementen start direct na de zomer, eind dit jaar start de bouw.

De bouwovereenkomst betreft op Hyde Park in Hoofddorp 233 luxueuze appartementen in verschillende groottes en met buitenruimtes. Het gaat om bouwblok Kensington. De verkoop van de appartementen start direct na de zomer, eind dit jaar start de bouw.

Hyde Park komt op de plaats van het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West. Over enkele jaren vormt dit de plek waar circa 3800 woningen samen met een breed palet aan voorzieningen een levendige stadswijk vormen. De wijk speelt in op de grote behoefte woningen in de Haarlemmermeer. Op dit moment zijn er al meer dan 8500 geïnteresseerden voor de nieuwste stadswijk in de Metropoolregio Amsterdam, een groot deel is daarvan afkomstig uit de Haarlemmermeer. Hyde Park is een initiatief van Snippe Projecten en IC Netherlands. Het stedenbouwkundig plan voor de nieuwe wijk is van Winy Maas van MVRDV.

Kensington is ontworpen door Barcode Architects uit Rotterdam. Hun ontwerp omvat verschillende bouwdelen, die veelal trapvormig zijn opgebouwd. Dat zorgt voor een optimale lichttoetreding in de woningen en biedt ruimte voor grote dakterrassen en buitenruimten. Het vormt één van de eerste gebouwen die gerealiseerd gaan worden. De afgelopen dagen is een bouwteamovereenkomst getekend met De Vries en Verburg Bouw uit Stolwijk, een bouwer van grootschalige woongebouwen. Daarmee kan de daadwerkelijke realisatie van Kensington beginnen.