Bouw Post Utrecht officieel van start

De bouw van Post Utrecht, een multifunctioneel complex in het voormalige postkantoor aan de Neude, is officieel van start gegaan.

De Utrechtse wethouder Jeroen Kreijkamp, de directeuren Dick Gort van ASR Vastgoed en Bart Meijer van MRP Development,  en Ton van Vlimmeren van de Bibliotheek Utrecht haalden met een kraantje een luifel neer te halen en onthulden een grote impressie.

Het voormalige postkantoor aan de Neude in het hart van Utrecht wordt omgebouwd tot een multifunctioneel complex waarin de nieuwe centrale bibliotheek, winkels, een foodmarkt, horeca en een fietsenstalling worden gevestigd. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Burgland Bouw.

Al in de zomer van 2017 is begonnen met de voorbereidende bouwwerkzaamheden in het monumentale pand. Sinds januari 2018 zijn de werkzaamheden ook aan de buitenzijde zichtbaar. Zo zijn er rondom het gebouw bouwhekken geplaatst en is de oude garage annex traforuimte gesloopt, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwbouw op het binnenterrein aan de Oudegracht en er een nieuwe gevel opgetrokken kan worden. Voordat er op het binnenterrein wordt gebouwd zal er eerst archeologisch onderzoek plaatsvinden. Om de werkzaamheden veilig te laten verlopen, is een veiligheidszone rond het pand aangebracht. Er wordt alles aan gedaan om de overlast tot een minimum beperkt te houden.

MRP Development heeft in overleg met ASR Vastgoed door architectenbureau Rijnboutt een ontwerp laten maken waarin winkelen, eten, drinken, ontmoeten en vergaderen centraal staan. Fimek Estate adviseert ASR Vastgoed daarbij op bouwtechnisch gebied. Post Utrecht zal uiteindelijk ruimte bieden aan 5500 m² winkels, 9000 m² bibliotheek, waaronder horeca en een auditorium, en 1000 m² fietsenstalling.

De afbouw van de bibliotheek, naar een ontwerp van Zecc Architecten, wordt gerealiseerd door aannemingsbedrijf Jurriëns.

Als alles volgens plan verloopt, zal Post Utrecht vanaf begin 2019 gefaseerd worden opgeleverd.

Foto: Officiële startsein door v.l.n.r. Van Vlimmeren, Kreijkamp, Meijer en Gort. Fotograaf: JarnoVerhoef.com