Bolia opent achtste Nederlandse winkel aan de Veemarktstraat in Breda

Scandinavisch design- en meubelmerk Bolia tekent de vierde huurovereenkomst voor een winkel in Nederland sinds de uitbraak van corona, ditmaal in Breda.

Winkels in Haarlem, Rotterdam en Eindhoven werden allemaal gepland in het afgelopen jaar. De vestiging in Haarlem werd in september 2020 geopend en de opening van die in Rotterdam staat gepland voor augustus 2021. De andere winkel komt in Eindhoven. De winkel in de binnenstad van Breda is de achtste vestiging in Nederland.

De nieuwe, Bredase winkel bevindt zich aan de Veemarktstraat 23. De ruimte bevat zo’n 450 m², waarvan ruim 300 m² op de begane grond. Daarnaast neemt Bolia een deel van de kelder in gebruik als winkelruimte.

Bolia heeft een voorkeur voor monumentale panden, die naar eigen zeggen passen bij de uitstraling van het merk. In Rotterdam vestigde het zich in ‘Huize Laurentius’ wat vroeger dienst deed als klooster en in Haarlem viel de keuze op een statig pand met klokgevel. De nieuwe vestiging in Breda bevindt zich in een monumentaal voormalig woonhuis genaamd ‘De Vergulde Craen’, gebouwd in 1728. De komende tijd wordt het uitvoerig gerenoveerd en volledig in de stijl van Bolia afgewerkt.

CBRE adviseerde Bolia bij aanhuur van het pand in Breda. De eigenaren, twee particuliere verhuurders, werden bijgestaan door Univast Retail.