Blauwhoed reserveert grond voor ontwikkeling S’MAAK Schiedam

Blauwhoed en de gemeente Schiedam hebben een grondreserveringsovereenkomst afgesloten voor de ontwikkeling van een iconisch gebouw op de Kop van de Singel.

Bouw van woningen en voorzieningen moet een kwaliteitsimpuls geven aan de routes naar het centrum van Schiedam. De gemeente heeft daarbij een iconisch gebouw voor ogen. S’MAAK behelst de bouw van een complex met een grote verscheidenheid aan woningtypen: van studio tot werkwoningen, van (gezins)appartement tot penthouse. Het gaat in totaal om 75 woningen en een aantal commerciële ruimten. De overeenkomst geeft de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen een jaar de gelegenheid een haalbaar ontwikkelplan uit te werken.

Met de uitvraag voor ontwikkeling op de Kop van de Singel, heeft de gemeente Schiedam voor een andere manier van werken gekozen. Tijdens Provada 2019 werden marktpartijen uitgenodigd hun visie op de locatie te geven. Zes ontwikkelaars namen de uitdaging aan. Uiteindelijk kwam Blauwhoed als winnaar uit de bus. 

 

img
Redacteur
Profiel