Being Development ontwikkelt nieuw hotel in Amsterdam-Noord

Being Development en Yotel zijn tot overeenstemming gekomen voor een nieuw hotel in Amsterdam-Noord. Het hotel, gelegen in de circulaire wijk Buiksloterham, krijgt 204 kamers en zal naar verwachting eind 2019 opgeleverd worden.

Het ontwerp komt van de hand van Studioninedots. Het hotel in Amsterdam-Noord zal het eerste stadshotel van Yotel in Nederland worden, naast het reeds bestaande YotelAir hotel op Schiphol. Onlangs kondigde Yotel ook de realisatie van een nieuw hotel in Londen aan.

Naast kamers krijgt Yotel Amsterdam ook de beschikking over een restaurant en bar, en is daarnaast voorzien van ruimte om te werken en te ontspannen. Alle ‘cabins’ en gemeenschappelijke ruimten zullen worden voorzien van hi-speed en gratis WiFi-verbinding.

Het zal een ‘All-Electric’ (gasloos) gebouw worden, waarbij er ook de ambitie is om een BREEAM Excellent certificering te behalen. 

De verwachte start bouw van Yotel Amsterdam Noord is begin 2018, de oplevering staat gepland voor eind 2019. De financiering van de ontwikkeling wordt verzorgd door investeringsmaatschappijen Commonwealth Investments (mede opgericht door Marc Dreesmann) en Valuas Services (opgericht door Geert Peters).

Loyens en Loeff en Colliers International adviseerden Being voor wat betreft de contractvorming, CSM stond YotelL bij.