BPD en Dunavie bouwen appartementen in Rijnsburg

BPD en Dunavie bouwen appartementencomplex Het Landhuis met 20 sociale huurwoningen in de nieuwe wijk De Horn in Rijnsburg samen.

Het Landhuis, met in totaal 46 appartementen, is ontworpen door Venster Architekten. Bijzonder is de duurzame ventilatiewarmtepomp in het gebouw. Deze pomp werkt op basis van binnenlucht (ventilatie) en combineert drie functies in één: verwarming, warm tapwater en ventilatie. Daarmee is Het Landhuis ook duurzaam.

Het is de derde fase van de nieuwe wijk De Horn, die zijn naam ontleent aan de ligging op het punt waar het Oegstgeesterkanaal en de Oude Vliet samenkomen. De Nieuwe Vliet meandert door de wijk en staat in verbinding met het Oegstgeesterkanaal. Dit kanaal verbindt De Horn met het centrum van Leiden, de Kaag of Katwijk.

Het Landhuis grenst aan het groene Merovechpark, waar de herinnering aan archeologische vondsten levend blijft in de inrichting van de openbare ruimte. Het wooncomplex ligt direct aan het Oegstgeesterkanaal.

Gebiedsontwikkelaar BPD, Bouwfonds Property Development, en de Katwijkse woningcorporatie Dunavie werken ook bij deze derde fase van de nieuwe wijk De Horn in Rijnsburg weer samen.

Hiermee telt de wijk 44 betaalbare huurwoningen. Tot dusver ontwikkelde BPD in totaal 176 woningen in de Horn. 

Theo van der Plas, senior ontwikkelingsmanager bij BPD: ‘In Rijnsburg en de regio is veel vraag naar betaalbare woningen. Samen met Dunavie kunnen we hier een bijdrage aan leveren. Van de 46 appartementen in Het Landhuis worden er nu 20 verhuurd in de sociale sector. In de tweede fase van De Horn werkten we ook al samen aan de ontwikkeling van 24 sociale huurwoningen. En in het Katwijks Havenkwartier realiseerden we samen 16 betaalbare appartementen in woongebouw Atlantic.’

‘Met deze samenwerking wordt het mogelijk een grotere spreiding van huurwoningen en koopwoningen te realiseren’, vertelt Lonneke Kienhuis, manager vastgoed van Dunavie.