BNP en Lexence geselecteerd voor verkoop fonds Triodos

Als onderdeel van het proces om de activiteiten van Triodos Vastgoedfonds te beëindigen, heeft het fonds als juridisch en fiscaal adviseur Lexence aangesteld. Als verkopend makelaar is BNP Paribas Real Estate Nederland aangesteld. 

Na de eerste voorbereidende fase en in samenwerking met beide partijen wordt momenteel verdere invulling gegeven aan het proces. Op basis van advies en getoonde interesse, ligt de focus in eerste instantie op het verkopen van de vastgoedportefeuille. Dit traject wordt nu verder voorbereid met het streven om eind maart 2019 de markt te kunnen benaderen. Tegelijkertijd blijft de verkoop van het fonds als geheel, door middel van het meewerken aan een openbaar bod op de aandelen van het fonds, niet uitgesloten.

Met de recente verkopen van de panden in Wageningen en Velp, en de levering van het in 2018 aangekochte pand in Eindhoven, bestaat de portefeuille van het fonds uit 16 panden.

De verwachte doorlooptijd voor het beëindigen van de activiteiten van het fonds is in lijn met de tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 17 december 2018 vermelde termijn, te weten zes tot twaalf maanden.

Triodos Vastgoedfonds is opgericht in 2004 en is het eerste CO2 neutrale beursgenoteerde Nederlandse kantorenfonds. Het fonds belegt uitsluitend in duurzaam gebouwde of duurzaam beheerde panden en monumenten.