BAM Wonen levert 51 woningen op in Almere

BAM Wonen start met de oplevering van 51 gasloze en energieneutrale woningen van fase 1 in het project Larense Veld in Almere Haven.

De eerste fase van Larense Veld bestaat uit 51 gasloze en energieneutrale woningen en is ontwikkeld door ontwikkelingscombinatie vof De Vijfde Stad, een samenwerking van gebieds-en vastgoedontwikkelaar AM en Ballast Nedam Development. Het ontwerp van de woningen is van Schippers Architecten uit Den Haag. De realisatie van de woningen is in handen van BAM Wonen.

De grondgebonden woningen zijn in een hofje gebouwd en bestaan uit 16 twee-onder-een-kapwoningen en 35 rijwoningen. Elke woning beschikt standaard over een warmtepompinstallatie, die in combinatie met zonnepanelen warmte en energie levert, goede isolatie, slimme ventilatie en vloerverwarming. De woningen zijn daardoor energieneutraal met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,0, wat lager is dan de eis van het bouwbesluit (≤ 0,4). Bovendien zijn enkele woningen verduurzaamd naar een nul-op-de-meterwoning.

Larense Veld
Larense Veld ligt in Almere Haven, omringd door bos en park en met alle voorzieningen in de nabijheid. Larense Veld maakt deel uit van De Laren. Deze nieuwe wijk in Almere Haven biedt een leefomgeving met alle bijbehorende voorzieningen voor diverse doelgroepen. Een supermarkt en een basisschool zijn al aanwezig. De Laren telt straks in totaal ongeveer 450 nieuwe woningen.