B-Right Urban Living ontwikkelt 387 huurwoningen in Zuidoost

Ontwikkelaar B-Right Urban Living heeft een bedrijfspand aan de Hessenheuvelweg 8-10 aangekocht om te transformeren tot woonruimte.

Op deze locatie realiseert zij 387 huurwoningen in de sociale sector waarvan 147 studentenwoningen en 240 jongerenwoningen tot 40 m².

Het gebouw wordt 23 verdiepingen hoog en krijgt een totale vloeroppervlakte van 18.300 m². In de plint komt ruimte voor onder andere horeca en fitness.

De afsprakenbrief met de gemeente is al getekend. De start van de bouw zal plaatsvinden in het tweede kwartaal  van 2022. Architect Studioninedots is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het pand aan de Hettenheuvelweg ligt in het Hessenbergweggebied. Deze zone is volop in ontwikkeling. De kantoorwijk gaat in de komende jaren veranderen in een levendige wijk met stadswoningen, winkels, horeca en andere voorzieningen.

Olaf Terpstra, B-Right Urban Living: ‘B-Right ondersteunt met dit project tevens de Voorrangsregeling Amsterdamse leraren en zorgmedewerkers, die in januari 2020 is ingegaan. Daarnaast is dit project voor B-Right Urban Living een opstap naar een bredere portefeuille van microliving woningen in Europa.’

B-right is onderdeel van Mosaic World, voorheen Camelot Europe, een vastgoedorganisatie die zich in negen West-Europese landen richt op vastgoedontwikkeling, vastgoedbeheer, leegstandbescherming en bouwplaatsbewaking.