Architectenbureau verhuist naar voormalige studio RTV Rijnmond

Felixx Landscape Architects & Planners heeft onlangs zijn intrek genomen in de Schiecentrale, op de Lloydpier, in Rotterdam.

Het nieuwe kantoor is gehuisvest waar ooit de radio- en televisiestudio van RTV Rijnmond zat. Het heeft een vloeroppervlakte van ruim 700 m² en biedt plaats aan in totaal vijftig sta- en zitwerkplekken. Het is ingericht als een groene jungle met beplanting, rondom een centraal ‘Happy Island’ waar iedereen bij elkaar kan zitten. Het ontwerp voor de inrichting is gemaakt door The Way We Build, een architectenbureau met expertise in circulair en duurzaam bouwen, en uitgevoerd door Den Haan in samenwerking met Flora Nova.

Hergebruik

Door de dubbele gevel voor natuurlijke ventilatie en de slimme zonwering, is het gebouw energiezuinig (label A+++). Bij de herinrichting van het interieur is daarnaast gekozen voor natuurlijke en hergebruikte materialen, om zo de CO2-uitstoot van de verbouwing te verminderen. Zo is de akoestiek verbeterd door de toepassing gerecycled papier op het plafond, en zijn wanden bekleed met natuurlijk wolvilt. Een hergebruikte keuken is geïntegreerd in het ontwerp. Kasten en wanden zijn uitgevoerd in FSC Fins vurenhout, en voor glazen scheidingswanden is gebruikt gemaakt van panelen uit het voormalig belastingdienstkantoor in Utrecht.

Laatste nieuws

Evenementen