Allsafe realiseert mini-opslag in Leeuwarden

De aanbieder van mini-opslag Allsafe gaat € 5 mln investeren om een nieuwe vestiging in Leeuwarden te realiseren.

Dat is de eerste in Friesland. Leeuwarders wonen steeds kleiner: het aantal huizen met een oppervlakte van 15 tot 50 m² steeg de afgelopen zeven jaar met bijna 36%. Hierdoor is er een sterk groeiende behoefte aan ruimte buitenshuis.

Allsafe Mini Opslag heeft op dit moment 26 vestigingen. Allsafe heeft een koopovereenkomst met Initial ondertekend voor een kavel met opstal aan de Tijnjedyk, op de plek waar tot april de wasserij van Initial Hokatex was gevestigd. Het huidige gebouw blijft staan en Allsafe gaat deze verbouwen tot een vestiging met opslagunits.

Behoefte aan extra ruimte
Met de verbouwing van het bijna 8000 m² grote pand wordt naar verwachting in de tweede helft van 2019 begonnen. Indien alles voorspoedig verloopt gaan eind dit jaar de deuren open en kunnen ook de Friezen gebruik maken van het grote gemak van deze extra ruimte buitenshuis.

Allsafe opende recent zijn 26e vestiging in Deventer (foto). Afgelopen drie jaar verdubbelde het aantal vestigingen en de planning is om nog dit jaar door te groeien naar minimaal 33 vestigingen.

“Omdat onze klanten graag makkelijk en snel bij hun spullen willen komen, hebben we voor deze locatie gekozen. De Tijnjedyk is vanaf de N31 en N355 goed aan te rijden en dankzij de centrale ligging voor iedereen in de buurt”, aldus CEO Eric Stubbé. Vanuit de nieuwe vestiging in Leeuwarden kan Allsafe straks niet alleen particuliere, maar ook zakelijke klanten optimaal bedienen.