Alle woningbouwplannen in Nederland in één database

Locatus heeft een nieuwe database opgezet met daarin alle woningbouwplannen in Nederland. Tot nu toe richtte de marktonderzoeker zich alleen op onderzoek naar de retailsector.

De database voor woningen bevat informatie over provinciale en gemeentelijke woningbouwopgaves plus alle harde en zachte woningbouwplannen (voor meer dan 50 woningen). De database is opgezet met dezelfde doelstelling als de Locatus retaildatabase: zorgen dat organisaties goede informatie hebben om investeringsbeslissingen op te baseren.  

Toekomstig verzorgingsgebied
Woningbouwplannen zijn volgens Locatus een zeer interessant gegeven om het toekomstig klantpotentieel voor winkels te bepalen. Er ligt momenteel een woningbouwopgave voor zo'n miljoen nieuwe woningen in 10 jaar tijd. Er zal dus heel wat gaan veranderen in de directe omgeving van vele winkels.

Met de Database Woningbouwplannen van Locatus kan alle informatie op één plek opgezocht worden. Al deze plannen zijn voorzien van een locatie op de kaart en een link naar de bron. Dit geeft inzicht in de timing van de plannen, het type woning en hoeveel woningen er komen. Met andere woorden hoeveel en welk type consument hier gaat wonen.