Aeres MBO Ede naar nieuwbouw op World Food center

Stichting Aeres Groep en WFC Development hebben een intentieovereenkomst getekend voor de bouw van een nieuw onderwijsgebouw voor Aeres MBO Ede op het World Food Center.

Aeres MBO Ede wil in het nieuwe gebouw onderwijs verzorgen binnen de domeinen ‘voeding en gezondheid’ en ‘klimaat en natuur’. Belangrijke opleidingen zijn ‘Toegepaste Biologie’, ‘Voeding en Leefstijl Adviseur’ en mogelijk nog nieuw te ontwikkelen opleidingen. De beoogde plek van de nieuwe onderwijslocatie is achter de monumentale Frisokazerne op het WFC-terrein, op steenworp afstand van NS station Ede-Wageningen. De komende maanden werken de partijen toe naar een definitieve overeenkomst voor de ontwikkeling.

Volgen Rien Komen, voorzitter van het college van bestuur van Aeres, zal leren zowel in de school als in de beroepspraktijk plaatsvinden. “Het nieuwe onderwijsgebouw op het WFC biedt een ideale omgeving om dit model verder uit te bouwen. De samenwerking met startups, scale-ups en gevestigde ondernemingen in de sectoren food, duurzaamheid en leefomgeving op het WFC-terrein creëert een win-win situatie voor zowel de beroepspraktijk als de studenten.”

Het 28 hectare tellende World Food Center-terrein wordt ontwikkeld tot de nieuw food-hotspot van Nederland. Naast wonen is er ruimte voor bedrijvigheid grotendeels in of gerelateerd aan food, agro, duurzaamheid en leefomgeving. Bij de ontwikkeling van het World Food Center-terrein werkt grondeigenaar Gemeente Ede samen met ontwikkelaar World Food Center Development, een samenwerkingsverband van BPD, Van Wijnen en Green Real Estate.

img
Redacteur
Profiel