Achmea Real Estate koopt intramuraal zorgcentrum in Assen

Achmea Real Estate koopt namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) zorgcomplex De Slinge in Assen.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 10,15 mln. Het complex wordt gebouwd op de locatie van het huidige centrum De Slingeborgh aan de De Slinge 1 en telt 176 intramurale zorgeenheden voor vooral oudere bewoners met een zware zorgvraag. Verkoper is ontwikkelaar Renward uit Haarlem.

Het nieuwe gebouw bestaat uit twee vleugels van vier verdiepingen, die op de begane grond zijn verbonden via een middengebied. De 176 zorgeenheden zijn onderverdeeld in 16 clusters van 11 individuele eenheden, gekoppeld aan een gezamenlijke woonkamer. In het middengebied is ruimte voor een restaurant, kantoren en een fysiotherapeut. Voor werknemers en bezoekers zijn daarnaast 55 parkeerplaatsen beschikbaar.

Interzorg

Stichting Interzorg Noord-Nederland wordt via een sale-and-lease-back huurder van het nieuwe complex.

Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum gaat het bestaande centrum De Slingeborgh, gebouwd in de jaren zeventig, in twee fases slopen en vervangen. De eerste fase wordt in maart 2025 opgeleverd en de tweede fase in november 2026.

Het middengebied met een binnentuin wordt daarna een ontmoetingsruimte voor bewoners, bezoekers én buurtbewoners uit de wijk De Lariks. De sociale functie van het bestaande zorgcomplex wordt daarmee verder uitgebreid.  

Intramuraal

‘Deze acquisitie past in de visie van het ADHCPF om nieuwe, duurzame eenheden voor intramurale zorg te realiseren op verouderde zorglocaties’, zegt fondsmanager Daan Tettero van Achmea Real Estate.

Biense Dijkstra, directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma: ‘Het gebouw wordt voorzien van energie door middel van PV-panelen op het dak en warmtepompen in de bestaande kelder. De combinatie van de individuele woonzorgeenheden, centrale huiskamers en de gezamenlijke ontmoetingsruimte maken het zorgcomplex tot een duurzame en toekomstbestendige plek voor de regio.’

Koper en verkoper werden bij de transactie voor de notarisdiensten geadviseerd door Houthoff respectievelijk Greenberg Traurig.