Aberdeen koopt nieuwbouw distributiecentrum Scherpenhuizen

Het Aberdeen European Balanced Property Fund heeft in een sale en leaseback constructie een nieuwbouw distributiecentrum in Eindhoven gekocht van groente- en fruitdistributeur Scherpenhuizen.

Het bijna 44.000 m² grote bedrijfscomplex is gelegen op industrieterrein Acht te Eindhoven. Het is recent opgeleverd en ontwikkeld met een Breeam Outstanding certificaat, waarmee het pand aan de meest moderne duurzaamheidseisen voldoet. Scherpenhuizen heeft het zelf ontwikkeld en het ontwerp is van DENC.

Het distributiecentrum bestaat uit 33.814 m² warehouse, 6620 m² mezzanine en 3250 m² kantoorruimte. Scherpenhuizen, gespecialiseerd in im- en export, overslag en distributie van groente, fruit en exoten, huurt het pand voor 15 jaar.

Hennie Houtveen, head of asset management and transactions bij Aberdeen Asset Management: "De aankoop van dit object past in de doelstelling van Aberdeen om haar vastgoedactiviteiten in Nederland uit te breiden. Verdere transacties in Nederland worden actief nagestreefd."

Gert-Jan Kapiteyn, Fund Manager van het Aberdeen European Balanced Property Fund (AEBPF): "Deze aankoop past uitstekend in de beleggingsstrategie van het fonds om te beleggen in kwaliteitsobjecten met een duurzame inkomensstroom. Het object is strategisch gelegen in een economisch dynamische regio, uitermate flexibel qua verhuurbaarheid en langjarig verhuurd aan een uitstekende huurder."

Het AEBPF is een open-end core beleggingsfonds, gevestigd in Luxemburg. De focus ligt op beleggingen in commercieel vastgoed in de eurozone. Het fonds heeft per eind 2016 een belegd vermogen van € 689 mln en heeft als doel om door te groeien naar minimaal € 1 mrd.

Het Aberdeen European Balanced Property Fund werd bij deze aankoop geadviseerd door Cushman & Wakefield en het Nederlandse transactieteam van Aberdeen Asset Management. Van Doorne heeft de koper juridisch begeleid en Savills trad op als technisch adviseur. Scherpenhuizen werd bij de verkoop juridisch geadviseerd door AKD.