ASR gaat Nieuwe Haagse Passage herpositioneren

ASR Real Estate heeft dinsdag op de Provada namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een overeenkomst getekend met vastgoedadviseur Colliers International voor de herpositionering van de Nieuwe Haagse Passage.

Het winkelgebied van 9300 m² wordt ontwikkeld tot een plek waar mensen graag samenkomen. Met een nieuwe positionering wil ASR Real Estate de Nieuwe Haagse Passage veranderen van een 'place to buy' naar een 'place to be'. De vernieuwde positionering past volgens ASR bij de wensen van de huidige consument en het winkelgebied wordt daardoor meer toekomstbestendig. Colliers adviseert bij het vinden van nieuwe merken die passen bij deze uitstraling. Het winkelgebied wordt daardoor aantrekkelijk voor de ‘young, urban en trendy’ bezoeker. Zo opent bijvoorbeeld Distrikt Nørrebro, een Scandinavisch kledingmerk in het voorjaar van 2020 haar deuren in de Haagse Passage.

Mandy van Dijken-Mouthaan, assetmanager bij ASR Real Estate: ‘De Nieuwe Haagse Passage is al sinds de opening dé winkelstraat die de Grote Marktstraat verbindt met het achterliggende kernwinkelgebied. Wij zijn heel blij met de samenwerking met Colliers. Zij weten de globale marktontwikkelingen goed te vertalen in een passend concept voor de Nieuwe Haagse Passage. Daar horen ook winkels bij die meer beleving bieden en waar je graag wat langer blijft.

Vincent Dijkstra, associate director retail bij Colliers International: ‘We zijn trots om ASR Real Estate te adviseren tijdens dit mooie project. De herpositionering van de Nieuwe Haagse Passage geeft een boost aan Den Haag als stad waar je nu en in de toekomst wilt winkelen en verblijven.’