High-potentials 2017: Evelien Bougie, Loyens & Loeff

Advocaat Evelien Bougie werkt sinds 2011 bij Loyens & Loeff binnen de praktijkgroep Bank- en effectenrecht. Ze adviseert financiële instellingen en ondernemingen bij nationale en internationale financieringstransacties.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2017

Hoe ben je op je huidige plek terechtgekomen?
Ik heb als student de nodige advocatenkantoren gezien en in 2011 de keuze gemaakt voor Loyens & Loeff, een kantoor waar veel van je gevraagd wordt, maar dat ook bereid is veel in je te investeren.

Het belangrijkste de komende jaren?
Op een termijn van 5–10 jaar hoop ik – bij voorkeur dan als partner van ons kantoor – nog steeds te kunnen zeggen dat ik met net zo veel plezier werkzaam ben in de financieringspraktijk en dat ik samen met cliënten veel mooie nieuwe projecten tot een goed eind heb kunnen brengen.

Als je niet in het vastgoed was beland, dan…?
Ik ben werkzaam in de financieringspraktijk en strikt genomen niet zozeer in de vastgoedpraktijk pur sang. Dat ik in mijn werk veel in aanraking kom met het vastgoed is een (gelukkige) toevalligheid. Mijn vader is ook werkzaam in het vastgoed, dus de liefde voor dit vakgebied is er in die zin wel met de paplepel ingegoten. Was ik niet werkzaam geweest in de financieringspraktijk, dan acht ik de kans vrij groot dat ik op een andere manier in het vastgoed was beland, bijvoorbeeld als bedrijfsjurist bij een vastgoedbelegger of ontwikkelaar.

Welke competentie waardeer je het meest van jezelf?
Mijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en het vermogen uitdagende situaties te benaderen met een gezonde dosis humor. Dit stelt me in staat bepaalde zaken te relativeren en de rust te bewaren: dat kan soms wel nodig zijn in ons werk.

Meest gebruikte app?
Door een veelvoud aan (nog niet afgedrukte) vakantiefoto’s, is er niet al teveel ruimte op mijn telefoon voor apps. De app die ik het meest gebruik naast de standaardapps (whatsapp, mail) is spotify. Ik luister vrijwel elke vrije seconde naar muziek