Apeldoorn krijgt nieuw winkelcentrum van 14.000 m²

De bouw van winkelcentrum Anklaar te Apeldoorn zal donderdag officieel starten. Het krijgt circa 14.000 m2 aan winkels, horeca en dienstverlening. Boven de winkels worden 60 appartementen gebouwd.

De ontwikkeling van winkelcentrum Anklaar is in handen van BPD. BPD werkt hierbij nauw samen met de gemeente Apeldoorn en mede-ontwikkelaar Habion.

Onder het winkelcentrum komt een parkeergarage met ruim 500 parkeerplaatsen, waar de bezoekers de eerste twee uur gratis kunnen parkeren. Het gehele bouwplan is naar verwachting eind 2018 gereed. Winkelcentrum Anklaar wordt onderdeel van het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar, dat dient als centrum voor de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek. 

Winkelcentrum Anklaar komt op de plek waar ruim 40 jaar het voormalige winkelcentrum heeft gestaan. Veel van de winkels uit het ‘oude’ Anklaar zullen terugkomen in het nieuwe winkelcentrum, zodat een mix van ketens en lokale Apeldoornse ondernemers ontstaat. Inmiddels zijn Albert Heijn, Lidl, Hema, Gall & Gall, Etos, Zeeman, Blokker, Bruna, Garant Optiek, bakkerij Frentz, groenteboer Kros en Ami Kappers gecontracteerd. Hiermee is reeds 70% van de totale winkeloppervlakte verhuurd.