TH Real Estate stapt in The Style Outlets in Halfweg

Neptune, een joint venture tussen Neinver en TH Real Estate, heeft grond gekocht in Halfweg voor de ontwikkeling van outletcentrum Amsterdam The Style Outlets.

Het nieuwe outletcentrum op het terrein Sugar City – de veertiende vestiging van Neptune in Europa - krijgt 115 winkels en een oppervlakte van 19.000 m². Amsterdam The Style Outlets opent in het najaar van 2020 haar deuren. De komst van het outletcentrum was al enkele jaren geleden al voorzien, maar tegen de bouwvergunning werd lange tijd door diverse partijen bezwaar gemaakt. 

De bouw van Amsterdam The Style Outlets wordt uitgevoerd door de Nederlandse aannemer De Nijs-UBA.

Fondsmanager Charlotte Ashworth van TH Real Estate is verheugd een nieuw land te kunnen toevoegen aan de portfolio van verkooppunten. “Style Outlets biedt ons een geweldige kans om een eersteklas winkelervaring te creëren in een bloeiende stad", aldus Ashworth.

Neptune exploiteert al vijf outletcentra in Spanje, vijf in Polen, twee in Italië en een in Frankrijk (totaal 304.400 m² bruto huuroppervlakte).

 

Charlotte Ashworth, Fund Manager, Neptune TH Real Estate, zegt: “Outlet centers hebben in het afgelopen decennium beter gepresteerd dan de markt als we kijken naar de omzetgroei en we zijn blij om een nieuw land aan ons sterke portfolio van outletbezittingen toe te voegen. Amsterdam The Style Outlets brengt ons de mooie kans om een eersteklas retailervaring neer te zetten.”

Vanessa Gelado, investment director van Neinve, “Neptune’s acquisitie versterkt de groei van de joint venture. Amsterdam The Style Outlets wordt een waardevolle asset, dankzij de locatie, het grote verzorgingsgebied van inwoners en toeristen, de architectuur en de mix van merken. Bijna 50% van de beschikbare retailruimte is al gehuurd door internationale merken.”

img
Redacteur
Profiel