BPD en Trebbe realiseren 249 woningen Tuinwijk Wageningen

Maandag 13 maart tekenden Frans Holleman, directeur BPD, en Hein Trebbe sr., directeur Trebbe Wonen, het contract voor de uitontwikkeling en realisatie van 249 woningen Tuinwijk in Nieuw Kortenoord Wageningen.

Tuinwijk is het tweede deelplan van Nieuw Kortenoord, de jongste uitbreidingswijk van Wageningen. Deze wijk combineert jaren '30 architectuur met veel groen en duurzame woningen. Alle woningen worden uitgerust met een zeer energiezuinig verwarmingssysteem dat gebruik maakt van bodemenergie. Daarnaast wekken veel woningen hun eigen groene stroom op met behulp van zonnepanelen. In deze wijk is geen gas meer aanwezig.

Trebbe tekent voor de gefaseerde realisatie van Tuinwijk. Het werk omvat de realisatie van 249 twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen, waarvan in totaal 55 rijwoningen bestemd zijn voor de sociale verhuur. De eerste verkoopfase betrof 59 rijwoningen en startte eind vorig jaar. De bouw van de eerste fase omvat de realisatie van 59 koopwoningen en 17 rijwoningen bestemd voor de sociale verhuur en start dit voorjaar nog.

Laatste nieuws

Evenementen