Tribes naar Blaak House Rotterdam

Real I.S. AG heeft met Tribes een nieuwe huurovereenkomst ondertekend in het monumentale kantoorpand aan Blaak 34 in Rotterdam. De overeenkomst heeft betrekking op 2490 m².

Tribes Inspiring Workplaces huurt hier 2490 m² en opent hier de derde Rotterdamse vestiging. Eerder was hier de Nederlandsche Handelsmaatschappij gevestigd. Blaak House is onlangs gerenoveerd. 

Het gebouw van de voormalig Nederlandsche Handelsmaatschappij (NHM) kreeg in 2010 de status van Rijksmonument. Het Blaak House kent een rijke geschiedenis, en bijzondere historische elementen zijn bewaard gebleven.

Blaak House wordt momenteel gerenoveerd, de constructie is op 1 december van start gegaan. De komende 9 maanden zal het gebouw van ruim 9500 m² worden omgevormd tot een multi-tenant kantoorgebouw. Na de renovatie, die in de zomer van 2017 zal worden afgerond, zal Blaak House ruim 800 werkplekken bieden met een modern interieur en een licht atrium, gecombineerd met authentieke historische details.

Nieuwe huurder Tribes biedt inspirerende kantoren, ontmoetingsruimtes, vergaderzalen en werkplekken, uitgerust met high-tech materialen en voorzieningen om het bedrijfsleven te vereenvoudigen, zoals een stomerij en een schoenmaker.

 

Savills adviseerde verhuurder Real I.S. De verhuur van Blaak House is een collegiale samenwerking van DTZ Zadelhoff, recent gefuseerd met Cushman & Wakefield, en Savills. Op dit moment is er nog circa 7000 m² beschikbaar voor verhuur in Blaak House.