High-potentials 2017: Philip van der Ent, Impact Vastgoed

Bij vastgoedadviseur JLL klom Philip van der Ent op tot adjunct-directeur Rotterdam, kwam in 2003 als directeur bij XPLO Music & Events terecht en keerde in 2006 weer terug naar commercieel vastgoed als commercieel directeur kantoren bij Multi. Sinds 2009 is hij partner en commercieel directeur van Impact Vastgoed.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2017

Het belangrijkste de komende jaren?
Het Impact-team staat. Nu nog zorgen voor die belangrijke volgende stap: een succesvolle notering in de top-5 van ontwikkelaars van Nederland. Dan is de missie volbracht!

Als je niet in het vastgoed was beland, dan …?
... was ik in de muziekindustrie terechtgekomen. Tijdens mijn studentenjaren heb ik gedrumd in de Hermes House Band ten tijde van de hit ‘I will survive’. In 1998–2006 heb ik mijn werk gecombineerd met optredens in de Hermes House Band International.

Welke competentie waardeer je het meest van jezelf?
Creativiteit in combinatie met verbinden, zakelijk mogelijkheden zien die anderen nog niet zien. En hiervoor de juiste mensen vinden die in teamverband tot een optimaal resultaat leiden.

Meest gebruikte app?
Uber! De doorontwikkeling van dit soort app’s zal mede bepalend worden voor onze branche. Ik verwacht wel dat zodra Picnic in Rotterdam komt, Uber op mijn tweede plek zal belanden.

Bijzondere vastgoedinnovatie?
Die is er nog niet. Het ideale, allesomvattende concept met aandacht voor de individuele werkplek, ruimte, efficiency en innovatie moet nog worden bedacht. Maar dat is slechts een kwestie van tijd!

Spannendste klus?
De oprichting van Impact Vastgoed in oktober 2009. De start tijdens het dieptepunt in de crisis, wat de voedingsbodem is geworden van de onderscheidende manier van ontwikkelen van Impact. Crisis betekende voor ons focus!