High-potentials 2017: Stéphane Cohnen, Gosto Development

Sinds 2015 is Stéphane Cohnen founding director van Gosto Development en sinds begin dit jaar is hij op interimbasis voor OVG betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van ING in Amsterdam.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2017

Het belangrijkste de komende jaren?
Ik hoop in de komende 5–10 jaar een aantal plekken te hebben ontwikkeld waaruit een duidelijke ‘handtekening’ is ontstaan en men mij weet te vinden voor het realiseren van een ruimtelijke vraag met conceptuele invulling in plaats van andersom.

Als je niet in het vastgoed was beland, dan…?
Lastig. Ik had aan het einde van mijn middelbare schooltijd al besloten dat het projectontwikkeling moest worden. Maar anders had ik het geluk waarschijnlijk in een van mijn hobby’s gezocht: klassieke auto’s, boten of reizen.

Welke competentie waardeer je het meest van jezelf?
Ik ben altijd positief – voor zover dat een competentie is. Door intrinsiek positief te zijn, merk ik dat je omgeving vrijwel altijd positief op je resoneert en je je vrij gemakkelijk en flexibel aan veranderende omstandigheden kan aanpassen. Dat is een prettige basis. Daarnaast karakteriseer ik mezelf als sociaal, doelgericht en betrouwbaar.

Meest gebruikte app?
Ik heb geen actief ‘app-leven’… dus wat dan? Youtube? Op verloren momenten kijk ik graag korte filmpjes ter inspiratie, lering en vermaak. Elon Musk interviews, dat werk.

Bijzondere vastgoedinnovatie?
De al enige tijd ingezette trend van flexibiliteit in gebruik, toenemende mix van functies en verbeterslag in beleving – ergo het steeds beter en meer gebruiker gedreven worden – inspireert me enorm.

Spannendste klus?
Momenteel ben ik als senior commercial manager bij OVG Real Estate aan het werk en betrokken bij de nieuwbouw HQ ING. De combinatie van OVG als werkgever waar ik groot respect voor heb en complexiteit van het project waar ik aan werk, maken het een enerverende klus. In de avonduren werk ik aan het eerste Gosto Resort (9000 m²) in de Zwitserse Alpen, dat in 2021 open gaat. Dit project is om verschillende redenen wel heel bijzonder voor me.