Retailspecial winkelvernieuwers: Holland Outlet Mall Zoetermeer

Een groot winkelproject van Provast in de regio is de Holland Outlet Mall naast het Stadshart van Zoetermeer. De ontwikkeling werd besproken tijdens het congres van IVBN en Neprom in samenwerking met PropertyNL over winkelvernieuwers.

Het huidige Woonhart wordt herontwikkeld en uitgebreid tot het eerste overdekte outletcentrum in Nederland, Holland Outlet Mall. Aan de huidige 23.000 m² zal circa 7000 m² worden toegevoegd en er komen 120 winkel- en horeca-units. Tevens worden er 2000 parkeerplekken gerealiseerd.

In de Holland Outlet Mall komt volgens Provast een winkelaanbod dat aanvullend is op het lokale en regionale winkelaanbod. ‘Brandstores van hoogwaardige merken tegen outlet-prijzen. De mall krijgt een uniek ontwerp, geïnspireerd op een waterdruppel. Met de uitbreiding wordt de drukke Europaweg overkapt en wordt overlast door geluid en fijnstof verminderd. Daarmee wordt een verbinding gecreëerd met het Stadshart.’

De komende twee jaar wordt het plan nader uitgewerkt. De planning is dat de bouw start in 2016 en dat Holland Outlet Mall eind 2018 opent.

Provast heeft daarbij nauw overleg met Unibail-Rodamco, belangrijke eigenaar in het bestaande centrum van Zoetermeer. Walter van Leeuwe van Provast: ‘Zoetermeer maakt als het gaat om winkels een midlifecrisis door. Een FOC, mits goed uitgevoerd, kan de attractiviteit van Zoetermeer als winkelstad versterken.’