Retailspecial winkelvernieuwers: Kalvertoren Amsterdam

Kroonenberg verwierf in 2014 voor € 117,5 mln de Kalvertoren, met onder andere Hema, H&M, Swatch, Leonidas, Douglas en The North Face als huurders. Het wordt in samenwerking met 3W vernieuwd.

De Kalvertoren werd besproken tijdens het congres van IVBN en Neprom in samenwerking met PropertyNL over winkelvernieuwers.

Het winkelcentrum, met hoofdentree aan de Kalverstraat, heeft een oppervlakte van circa 13.000 m² commerciële ruimte en 130 parkeerplaatsen. In het huidige centrum zijn 22 winkels gevestigd en 2 horecazaken.

Samen met 3W Real Estate neemt de Amsterdamse belegger de Kalvertoren grondig onder handen. De entrees van het winkelcentrum aan de Kalverstraat komen prominenter in het straatbeeld en de omloop op de eerste verdieping zal verdwijnen. Deze verdieping zal alleen nog inpandig via de winkels te bereiken zijn, waardoor er veel grotere winkelunits ontstaan.

‘Dit door Multi ontwikkelde project is van een hoge architectonische kwaliteit, maar vraagt om een overzichtelijker indeling, betere daglichttoetreding en duidelijke zichtlijnen’, aldus Jaco Meuwissen van 3W Real Estate. Het resultaat is een helderder en overzichtelijker winkelcentrum dat meer bezoekers zal trekken. De oorspronkelijke architect Pi de Bruijn wordt ook nauw betrokken bij de herontwikkelingsplannen.