Pertinea koopt winkelcentrum Buytenwegh in Zoetermeer

Het Belgische Pertinea Property Partners heeft in december winkelcentrum Buytenwegh in Zoetermeer gekocht van Segesta Exploitatie.

Pertinea Property Partners deed de aankoop via zijn beleggingsvehikel Re-tail Return Partners II. Het fonds richt zich in hoofdzaak op convenience retail in Nederland. Het wordt gekapitaliseerd door een stabiele groep van Nederlandse en Belgische institutionele en private beleggers met ervaring in vastgoed en retail. In augustus kocht het al het winkelcentrum Op de Brouwerij in Enschede. Caroline Kievit-Droste, country manager Nederland, benadrukt de ambitie om op korte termijn bijkomende wijkwinkelcentra in Nederland te verwerven.

Verkoper Segesta heeft als particuliere ontwikkelaar/belegger een gedifferentieerde portefeuille in retail en woningen. Buytenwegh is actief herontwikkeld voordat Segesta besloot tot verkoop.

Het winkelcentrum bestaat uit ruim 5500 m² winkelruimte, waaronder Jumbo, Lidl en Kruidvat. Het staat in de wijk Buytenwegh in Zoetermeer bij het gelijknamige station van RandstadRail.

SuperVastgoed trad bij deze transactie op als adviseur van de verkoper. Dentons heeft de transactie namens de koper begeleid, terwijl de verkoper juridisch werd bijgestaan door notariskantoor Hartman LMH.