3W en AT Capital herontwikkelen winkelcentrum in woningen

Sterpassage Rijswijk CV, een samenwerking van 3W projects en AT Capital, heeft met gemeente Rijswijk een overeenkomst gesloten voor de herontwikkeling van de Sterpassage in Bogaard stadscentrum in Rijswijk.

Met de bouw van het nieuwe plan wordt het in zichzelf gekeerde winkelcentrum veel meer naar buiten gericht. Het huidige winkelbestand wordt fors gereduceerd en de ontwikkeling draagt - naast een vergroening en herinrichting van de openbare ruimte - met de bouw van ruim 500 appartementen bij aan het woningtekort in de regio Haaglanden.

De gemeente Rijswijk zal het openbare gebied in en rondom Bogaard stadscentrum opnieuw aanleggen, waarbij rekening wordt gehouden met klimaatadaptie, biodiversiteit en vergroening. De ontwikkeling is inmiddels in een vergevorderd stadium, waarbij het ontwerpbestemmingsplan al ter inzage heeft gelegen. Naar verwachting wordt in het tweede kwartaal van 2022 gestart met de sloop van de oude Sterpassage.

Nieuwe naam
The Orchard is de nieuwe naam van het project met twee gebouwen, The Orchard I en The Orchard II. De naam verwijst naar het nieuwe, groene centrum en is een knipoog naar de naam Bogaard. The Orchard I bestaat uit een 4-laagse basis met een commerciële plint en een volledig inpandige 3-laagse parkeergarage. Bovenop de basis staan twee torenvolumes van respectievelijk 40m en 75m hoog. Het gebouw biedt plek aan ruim 400 appartementen, ruim 200 parkeerplaatsen en 1.000 fietsparkeerplaatsen. Het dak van de 4-laagse plint vormt een tweede, groen maaiveld voor de torens. Deze gezamenlijke daktuin is voor alle bewoners van het gebouw te gebruiken. Het gebouw is ontworpen door De Zwarte Hond architecten uit Rotterdam.

The Orchard II is letterlijk het scharnierpunt tussen het treinstation van Rijswijk en het Bogaard stadscentrum en kenmerkt zich door een sterke veelzijdige uitstraling met een bijzonder gebruik van materialen en een getrapte vorm. Het gebouw biedt plek aan ruim 100 appartementen en 300 fietsparkeerplaatsen. In de plint wordt aangesloten op de retail in het hele gebied. Het gebouw is ontworpen door BARCODE architects uit Rotterdam.