High-potentials 2017: Rik Eertink, CBRE Global Investors

Rik Eertink is manager van het CBRE Dutch Retail Fund en het CBRE Nordic Property Fund. Daarmee is hij verantwoordelijk voor een portefeuille met € 1,8 mrd ingelegd vermogen in de vorm van vastgoed in Nederland, Zweden en Finland. Net als Hilke is ook hij begonnen bij ING Real Estate en meegegaan na de overname door CBRE GI. Hij zit momenteel ook in de European Advisory Board van retailorganisatie ICSC.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2017

Bijzondere vastgoedinnovatie?
Dat er door de ‘digitalisation’ een volledig nieuw speelveld en bijbehorend verdienmodel ontstaat voor alle vastgoedsectoren. De veranderingen zullen mede daardoor exponentieel blijven toenemen. Dit biedt in mijn visie vooral op de dominante vastgoedlocaties extra kansen als je in staat bent om met een open blik (goed kijken naar consumententrends en -ontwikkelingen, juist ook buiten het vastgoedveld) effectief te anticiperen.

Spannendste klus?
Ik heb de afgelopen vijf jaar met veel plezier richting gegeven aan ons Nordics-platform. Met het gezin wonen in Stockholm, zaken doen in winkels, kantoren en logistiek in 4 verschillende landen met internationale leidende beleggers heeft een breder inzicht gegeven. Deze bagage probeer ik nu in te zetten binnen mijn huidige verantwoordelijkheden met als doel om met name ons Nederlandse winkelplatform nu een stap verder te brengen.

Welke competentie waardeert u het meest van uzelf?
Ik probeer het verschil vooral met het team te maken, waarbij het mijn rol is om iedere teamspeler maximaal in zijn kracht te zetten en bij te sturen waar nodig. Dat geeft heel veel energie en leidt op basis van mijn ervaring in verschillende culturen absoluut tot het beste resultaat.

Meest gebruikte app?
Dat is op dit moment zeker Pinterest. Wij zijn onze onlangs aangekochte woning namelijk op dit moment volledig aan het verbouwen en we maken volop gebruik van goede ideeën op het interieurgebied...