DUWO en BAM bouwen 767 studentenwoningen in Amsterdam

Stichting DUWO en BAM Wonen gaan 767 sociale huurwoningen voor jongeren en studenten in de Amsterdamse Sluisbuurt op het Zeeburgereiland realiseren. De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2025 opgeleverd.

De appartementen zijn verdeeld over twee woongebouwen. Op kavel 5A2 worden 242 zelfstandige studio’s gebouwd en op kavel 6B2 komen 525 studio-appartementen. De woningen hebben een eigen badkamer en keuken en worden conform BENG-plus-voorwaarden uitgevoerd. De twee gebouwen hebben groene daken met waterretentie, evenals de binnentuinen op het maaiveld. De woongebouwen liggen in het hart van de wijk en dienen als aanjager voor de verdere ontwikkeling van de duurzame Sluisbuurt. Commerciële en maatschappelijke bedrijven gaan zich in de plinten vestigen.

Naast BAM Wonen, bestaat het door DUWO aangestuurde team uit Mei Architects and planners, KVMC, Pieters Bouwtechniek, Brink Management & Advies, Flux, Hamerlinck Brandadvies en BAM Advies & Engineering. De afgelopen periode werkten de deelnemende partijen aan de voorbereidingen voor de uitvoering.

Mix van hoog- en laagbouw

Amsterdam groeit elk jaar met zo’n 11.000 nieuwe bewoners. Om die toestroom de komende jaren op te vangen, bouwt de stad nieuwe stedelijke woonmilieus. Eén van die plekken is de toekomstige Sluisbuurt op het Zeeburgereiland. Er worden 5.500 woningen toegevoegd aan de stad in een mix van lage en hoge gebouwen in verschillende segmenten, van studentenwoningen tot sociale huurappartementen en luxe koopwoningen.

Aansluiting op warmtenet

De wijk wordt aangesloten op het warmtenet, dat restwarmte uit het oostelijk havengebied gebruikt. Het duurzame en groene karakter van de nieuwe wijk komt tot uiting in de infrastructuur. Er valt straks veel te wandelen, fietsen en sporten en het gebied wordt autoluw.