CBRE GI gaat WTC Amsterdam uitbreiden

CBRE Global Investors en de gemeente Amsterdam hebben overeenstemming bereikt over de mogelijkheid tot uitbreiding van het World Trade Center te Amsterdam met 32.000 m² bvo kantoren en voorzieningen.

Op dinsdag 20 september hebben beide partijen hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. De uitbreiding van WTC Amsterdam maakt deel uit van het stedenbouwkundig plan Strawinsky.

De uitbreiding is gepland op de hoek van de Beethovenstraat en Strawinskylaan op basis van een ontwerp van architect PLP Architecture, een gerenomeerd architectenbureau uit Londen. De start van de realisatie is voorzien medio 2018, met een oplevering eind 2020. Gedurende de realisatie van de uitbreiding wordt ook de aangrenzende kantoortoren van 17.000 m² bvo gerenoveerd.

WTC Amsterdam is het vlaggenschip van het CBRE Dutch Office Fund (CBRE DOF), met een omvang van circa 125.000 m² vvo aan kantoren en voorzieningen. De uitbreiding van WTC Amsterdam zal de concurrentiepositie van het complex en de kwaliteit op de Zuidas verder verhogen. De uitbreiding is de volgende stap in de invulling van de strategie van het CBRE DOF die CBRE Global Investors in nauwe samenwerking met haar investeerders heeft ingezet. CBRE Global Investors neemt de ontwikkeling en renovatie van dit complex zelf ter hand.

Jean-Pierre Spierts, asset manager CBRE Global Investors: ‘Wij zien kansen om in samenwerking met de gemeente het WTC Amsterdam een verdere kwaliteitsimpuls te geven. Met de geplande uitbreiding spelen wij in op de behoeften en trends in de kantorenmarkt, zodat wij onze service verlening aan onze huurders en gebruikers continu kunnen verbeteren.’

Ronald van der Waals, portfolio director DOF, CBRE Global Investors: ‘Wij zijn zeer verheugd over het afsluiten van de overeenkomst voor de uitbreiding van het World Trade Center Amsterdam. Na de acquisitie van NoMA House en de start van de realisatie van WTC Utrecht past een uitbreiding van WTC Amsterdam zeer goed bij de strategie van het CBRE Dutch Office Fund, investeren in de beste kantorenlocaties in multifunctionele gebouwen waar een duurzame vraag naar is.’