114 nieuwe appartementen in Slotermeer

Aan de Jan de Louterstraat in Amsterdam Nieuw-West komen 114 nieuwe woningen voor kleine gezinnen, stellen en ouderen. Eigen Haard en ketenpartner KBK bouwgroep hebben hiervoor een overeenkomst getekend.

De huidige 72 woningen die op deze plek staan zijn verouderd. Door ze te slopen, kunnen er meer en betere woningen voor worden teruggebouwd. In totaal komen er 66 sociale huur- en 48 middenhuurappartementen voor in de plaats. De nieuwe woonblokken worden langer, dieper en krijgen een extra verdieping.

De bouw gebeurt in twee fases. Eerst worden twee van de drie oude woonblokken gesloopt om plaats te maken voor 74 nieuwe appartementen. In de eerste fase worden vooral sociale huurwoningen gebouwd. Zo kunnen de bewoners van de huidige gebouwen die dat willen, terugverhuizen naar een nieuwbouwappartement.

Nicole de Vrij, directeur Zakelijk Ontwikkeling en Beheer bij Eigen Haard, heeft een plek voor ogen die ruimte biedt aan huidige bewoners en ook nieuwe bewoners weet aan te trekken. ‘We bouwen hier kwalitatieve en fysiek toegankelijke woningen – gelijkvloers en met lift. Op een goed bereikbare locatie, op loopafstand van winkelcentrum Plein ’40-’45. We hopen en denken dat onze huurders zich hier snel thuis voelen.’

De sloop begint naar verwachting eind 2024. Als alles goed verloopt, zijn de eerste woningen in de zomer van 2027 klaar. De laatste nieuwe huizen worden in 2028 opgeleverd.

Laatste nieuws

Evenementen