'NIBC focust zich nog meer op hypotheken en transactie- en ontwikkelingsfinanciering'

NIBC neemt afscheid van traditionele zakenbankactiviteiten en gaat zich nog meer focussen op onder meer buy-to-let hypotheken en transactie- en ontwikkelingsfinanciering op gebied van commercieel vastgoed.

Zo heeft de bank, sinds begin dit jaar in bezit van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone, afgelopen week in een strategiebericht laten weten. “Als ondernemende bank voor ondernemende mensen zit verandering in ons dna”, aldus CEO Paulus de Wilt. “Uit onze resultaten blijkt dat onze focus op niches succesvol is en daarom hebben we besloten dit verder aan te scherpen.”

NIBC gaat zich meer richten op particulieren en bedrijven met leningen die een onderliggende waarde hebben. Zo zal de bank zich sterker richten op woning- en but-to-let hypotheken. OMIO kan verder groeien als aanbieder van leningen voor kleiner commercieel vastgoed. En het team van Jan Willem van Roggen kan met financiering tot vijftig miljoen euro zijn rol op de vastgoedfinancieringsmarkt verstevigen.

Verder ziet het bedrijf veel groeimogelijkheden in platformfinanciering via fintech-dochters als alternatief leasebedrijf Beequip en Yesqar, actief in de automotive-sector.

Een groot deel van het leningenboek van NIBC bestaat overigens uit particuliere hypotheken. De bank heeft een duurzaam hypotheeklabel (Lot) gelanceerd. Ook is Finqus overgenomen, een hypotheekportefeuille van € 1,5 mrd van de voormalige DSB bank.

img
Redacteur
Profiel