Yvonne van Mierlo nieuwe bestuurder BrabantWonen

BrabantWonen stelt met ingang van 1 januari 2025 Yvonne van Mierlo aan als nieuwe bestuurder.

Yvonne van Mierlo volgt Harrie Windmüller op die ruim 20 jaar bestuurder van BrabantWonen was. Na bijna 34 jaar bij BrabantWonen gewerkt te hebben, gaat Harrie Windmüller eind dit jaar met pensioen en is voor hem het moment aangebroken om het stokje over te dragen. Zijn opvolgster is nu algemeen directeur van Ergon in Eindhoven.

Yvonne van Mierlo is op bestuurlijk niveau werkzaam geweest in het bedrijfsleven, het sociaal domein en heeft ook als wethouder in Helmond haar sporen verdiend. Ze vervult daarnaast diverse toezichthoudende functies.

Yvonne van Mierlo: “In mijn huidige rol als algemeen directeur van Ergon ligt de focus op samenwerking met gemeenten, werkgevers en het sociaal domein. De kracht van samenwerken zie ik ook bij BrabantWonen terug. Als toezichthouder bij WonenBreburg ben ik mij bewust van de maatschappelijke rol van een woningcorporatie. Het is een sector waar alles samen komt, wonen, zorg, welzijn met raakvlakken in onderwijs en werk. Ik pak graag als bestuurder bij BrabantWonen deze verbindende rol op.”

De Raad van Commissarissen heeft zich bij het wervingsproces van de nieuwe bestuurder laten begeleiden door adviesbureau Berenschot. Een vertegenwoordiging van de organisatie, de huurdersvertegenwoordiging en maatschappelijke partners van BrabantWonen zijn betrokken geweest bij het proces. De Autoriteit woningcorporaties heeft een positieve zienswijze afgegeven over de benoeming van Van Mierlo.