Woningcorporatie Reggewoon heeft geld over en helpt collega uit de brand

Reggewoon uit Hellendoorn-Wierden neemt woningen over van woningcorporatie Sint Joseph in Almelo.

Reggewoon uit Hellendoorn-Wierden is ook bereid geld te steken in het opknappen van woningen van woningcorporatie Sint Joseph en heeft voor een en ander € 60 mln beschikibaar. Dat melden de regionale media De Stentor en Tubantia.

Omdat Sint Joseph momenteel krap zit, wil Reggewoon wel bijspringen. Eerder waren de twee corporaties in gesprek over een fusie, maar dat is afgeketst. Sint Joseph is om financiële redenen al eerder overgegaan tot verkoop van de eigen woningen.

Beheer

Reggewoon financiert nu het opknappen, verduurzamen en ook bouwen van sociale huurwoningen. De corporatie koopt 111 woningen van Sint Joseph in onder meer de Prins Hendrik- en Emmastraat om te renoveren en verduurzamen. De woningen blijven wel onder beheer van Sint Joseph zodat bewoners daar gewoon terechtkunnen.

Daarnaast bouwt Reggewoon 90 nieuwe sociale huurwoningen in Almelo voor 2030. Sint Joseph krijgt het recht om de opgeknapte en nieuwe woningen na zeven jaar terug te kopen. Reggewoon is uitdrukkelijk niet van plan uit te breiden naar Almelo. Dat ligt plaatselijk ook gevoelig omdat de gemeente Hellendoorn woningbouwafspraken met Reggewoon heeft en niet wil dat de corporatie nu te veel hooi op zijn vork neemt door elders te gaan kopen en bouwen.