Rijswijk start bouw 1900 woningen op campus At the Park

Het bestemmingsplan voor Campus At the Park naar station Rijswijk, waar 1900 woningen verrijzen, is definitief. De eerste fase van de bouw start deze week, de oplevering is voor 2027 gepland.

De gemeenteraad was deze zomer al akkoord en er is geen bezwaar gemaakt tegen de plannen. Naast het station van Rijswijk gaat de gemeente het gebied rondom het Kessler Park in de Plaspoelpolder vernieuwen. Campus At the Park behelst een ontwikkeling van 1.900 woningen, waarvan 750 voor starters en studenten.

Het betreft een project van Kadans Science Partner, Miss Clark en W. Hagenaar Vastgoed in nauwe samenwerking met de gemeente Rijswijk. De campus biedt ruimte aan onderwijs en bedrijven op onder andere het gebied van onderzoek naar geothermie en andere vormen van duurzame energie.

Plek van regionale betekenis

Vanwege de grootte van het gebied en de ligging naast het station, is de locatie van betekenis in de regio. De provincie en gemeenten Den Haag en Delft dachten daarom mee met de plannen voor de campus. Met de vestiging van onderzoekslaboratoria, gerenommeerde en startende bedrijven kan het gebied uitgroeien tot een economisch cluster op gebied van schone economie en innovatie. TNO en Eurofins vestigden zich hier afgelopen tijd al.

Woningen en groen

Een deel van de nu leegstaande kantoren wordt vervangen door woningen. De openbare ruimte wordt opnieuw ingericht, waarmee het gebied een kwaliteitsimpuls krijgt. Met de komst van de campus wordt het gebied ook aanzienlijk groener. De campus biedt straks een variatie aan tuinen die samen een park vormen. De beschutting en het groen in de werktuinen en voortuinen zorgen voor aangename verblijfsplekken. In totaal worden er 558 nieuwe bomen aangeplant.

Wethouder Stadsontwikkeling Mark Wit “We kunnen direct gaan starten met de bouw. Hier verrijst een unieke nieuwe plek die een aanwinst is voor het stationsgebied en voor Rijswijk. Met de vernieuwing van dit gebied lossen we verschillende problemen op: de leegstand van kantoren, de woningnood en daarnaast geeft het een impuls voor de economie en het onderwijs. Ook wordt het gebied aanzienlijk groener met een stadpark. We hebben straks een nieuw stuk stad voor Rijswijkers, innovatieve ondernemers en onderzoekers, met belang voor de hele regio.”