Netcongestie nekt bouw luxe hotelsuites in Domburg

De bouw van een luxe hotel in Domburg gaat vanwege de onmogelijkheid van een elektriciteitsaansluiting ‘diep in de ijskast’, zo heeft vastgoedontwikkelaar VG-D bevestigd.

Volgens netbeheerder Stedin kan het nog wel tien jaar duren voordat het luxe welness-complex One Villa Domburg van elektriciteit wordt voorzien. Zolang kan de ontwikkelaar niet wachten. Pogingen om met de netbeheerder en de gemeente Veere tot een oplossing te komen zijn mislukt. Alternatieve oplossingen, zoals alsnog een gasaansluiting aanleggen of tijdelijk gebruik van aggregaten zijn vanwege de ligging in een natuurgebied niet haalbaar. “We maken veel kosten en kunnen niet anders beslissen dan het project af te blazen”, aldus een woordvoerster.

VG-D, het ontwikkelbedrijf van Koos van Garderen en Martin Dekker in Goes, heeft jaren aan het plan gewerkt om op de plek van het oude Zonneduin ‘het mooiste hotel van Nederland’ te realiseren. Na het verkrijgen van een definitieve omgevingsvergunning voor de bouw in de duinen van twintig hotelsuites werd het oude hotel gesloopt. Bij de voorbereiding van de nieuwbouw - duurzaam en gasloos - vorig jaar zomer kwam Stedin al met de boodschap dat het niet zeker was of het hotel over een elektriciteitsaansluiting zou kunnen beschikken. Een oplossing daarvoor is na al die maanden niet gevonden.

De projectontwikkelaar zegt al meer dan een € 1 mln te hebben uitgegeven aan de voorbereiding van het project en geen andere mogelijkheid te zien om de bouwput in het Nehalenniagebied te laten voor wat het is.

 

img
Redacteur
Profiel