NIBC: Gestage groei vastgoedportefeuille in eerste helft 2024

NIBC heeft haar vastgoedportefeuille in de eerste helft van 2024 met 2% zien groeien naar € 1,88 mrd. Aansluitend werd vorige maand de grens van € 2 mrd gepasseerd.

De focus van de bank op het financieren van geselecteerde vastgoedactivaklassen voor sterke en goed geïnformeerde klanten werkt, aldus managing director Jan Willem van Roggen, hoofd van NIBC Real estate. Het Real Estate-team, onderdeel  van het asset based finance-segment van de bank, implementeerde de afgelopen tijd ‘een origination-strategie gericht op binnenlandse en Europese residentiële vastgoedprojecten’. Ook is de bank actief voor selectieve klanten in alle andere vastgoedbeleggingscategorieën. “Deze aanpak stelt ons in staat de portefeuille te laten groeien en zo de ontwikkeling van duurzame en veerkrachtige vastgoedactiva in de hele regio te ondersteunen”, aldus Van Roggen in een persverklaring. Hij is trots op de vorige maand bereikte mijlpaal van € 2 mrd aan exposure. “Het is een duidelijk bewijs van onze toewijding aan het ondersteunen van onze klanten en aanpassing aan de steeds evoluerende marktomstandigheden”

Duurzaamheidsdoelstellingen

Gedurende de eerste zes maanden van 2024 heeft NIBC financiering verstrekt aan een scala aan vastgoedprojecten. Daarbij ging veel aandacht uit naar het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen in een complexe markt. Naar eigen zeggen loopt NIBC voorop bij het verzamelen van essentiële gegevens om de duurzaamheid van de activa die zij financiert te meten en erover te rapporteren. Deze capaciteit komt niet alleen overeen met de wettelijke vereisten, maar stelt de bank ook in staat de ontwikkeling van groenere en duurzamere vastgoedprojecten te ondersteunen, waar zowel investeerders als toezichthouders steeds meer vraag naar hebben. “Onze toewijding aan duurzaamheid gaat niet alleen over het voldoen aan wettelijke vereisten; het gaat om het creëren van waarde op de lange termijn voor onze klanten en de gemeenschappen waarin zij actief zijn”, aldus Van Roggen. “Door te focussen op duurzame groei en verantwoorde financiering helpen we een veerkrachtiger en inclusievere vastgoedsector op te bouwen.”

img
Redacteur
Profiel