Directeur G&S& zet een punt en begint voor zichzelf

Dennis van de Ven, directeur van G&S&, houdt het voor gezien bij de Amsterdamse projectontwikkelaar.

Van de Ven trad begin 2021 in dienst bij G&S&. Daarvoor stond hij twee jaar lang aan het roer bij VolkerFitzpatrick en acht jaar bij SDK Vastgoed. Deze bedrijven zijn, evenals G&S&, onderdeel van VolkerWessels.

‘Soms moet je een punt zetten’, schrijft Van de Ven op LinkedIn. ‘Springen. Vol in de wind gaan staan. Om ruimte te maken voor het nieuwe. Voor je dromen, overtuigingen en ideeën. Voor mij is dat een stuk eigen ondernemerschap. In hechte samenwerking met gelijkgestemden.’

Van de Ven refereert in zijn reactie op LinkedIn aan de bouwstart van houten kantoorcomplex The Cubehouse op de Amsterdamse Zuidas, die eind vorig jaar startte, en de bijna-oplevering van ‘verticaal bos’ Wonderwoods  in Utrecht. De groene woon- en kantoortorens naderen waarschijnlijk deze of volgende week hun voltooiing.

Dennis van de Ven roept nieuwe potentiële opdrachtgevers en samenwerkingspartners op hem te benaderen. De komende tijd gebruikt hij om zijn onderneming op te zetten, meldt hij op LinkedIn. G&S& werkte onder zijn leiding naast Wonderwoods en The Cubehouse onder meer aan PI59, het hoofdkantoor Philips op de Zuidas, NDSM-werf (Amsterdam-Noord), Merwede in Utrecht en Park 20|20 in Hoofddorp.

Tik van Victory

Van de Ven kreeg vorig jaar met G&S& een tik te verduren toen Victory Group het contract voor de ontwikkeling van het ABN Amro-hoofdkantoor op de Zuidas door de rechter liet ontbinden. De Britse investeerder constateerde een leegloop van ervaren krachten bij G&S& en zegde het vertrouwen in de Amsterdamse projectontwikkelaar op. Victory had tevens weinig vertrouwen in Dennis van de Ven, die Jason Blackmore opvolgde.

Een interview in Het Parool, waarin Van de Ven zich kritisch uitliet over de ‘wildgroei aan bouweisen’ die de gemeente Amsterdam zou stellen, was de druppel voor Victory. Het gesteggel tussen de partijen leverde een vertraging van zeker anderhalf jaar op in de ontwikkeling van het ABN Amro-kantoor.