Winkelcentrum Stadsdennen in Harderwijk opgeleverd

HARDERWIJK - Het vernieuwde Winkelcentrum Stadsdennen in Harderwijk is vorige week officieel geopend. De grootscheepse renovatie en uitbreiding is door Lingotto uitgevoerd voor eigenaar IEF Capital. Het winkelcentrum bestaat na de renovatie uit circa 5500 m[sup]2[/sup] winkeloppervlak, waaronder twee supermarkten: Boni en Aldi.

HARDERWIJK - Het vernieuwde Winkelcentrum Stadsdennen in Harderwijk is vorige week officieel geopend. De grootscheepse renovatie en uitbreiding is door Lingotto uitgevoerd voor eigenaar IEF Capital. Het winkelcentrum bestaat na de renovatie uit circa 5500 m2 winkeloppervlak, waaronder twee supermarkten: Boni en Aldi.

Het oude deel van het winkelcentrum heeft aan de binnen- en buitenzijde een facelift gekregen en is technisch aangepast aan de eisen van deze tijd. Aan de oostzijde is 1500 m2 winkeloppervlak toegevoegd. Bovenop de uitbreiding heeft Lingotto 45 appartementen ontwikkeld. De appartementen zijn verkocht aan Habion. Het winkelcentrum is op twee kleine units na volledig verhuurd.
In 2005 werd Lingotto door de toenmalige eigenaar van het winkelcentrum Rodamco gevraagd
een nieuw Masterplan te ontwikkelen. In 2008 nam IEF Capital, een joint venture van het Inflation Exchange Fund (IEF) en Bouwfonds REIM, het winkelcentrum over van Unibail-Rodamco, als onderdeel van een grotere retailportefeuille van in totaal 300.000 m2.
Met de feestelijke opening heeft Lingotto het Masterplan uit 2005 afgerond. Momenteel werkt Lingotto aan een plan aan de voorzijde van het winkelcentrum bedoeld voor een ontwikkeling van ca 600 m2 winkels, 400 m2 bedrijfsruimte en 17 appartementen. Omdat het huidige beleid van de gemeente Harderwijk echter geen woningen op deze plek meer toestaat, vindt momenteel met de gemeente overleg plaats over een goede oplossing om de bouw op korte termijn te kunnen starten.