Westpoort Vastgoed koopt Woonboulevard Reijerwaard in Barendrecht

Westpoort Vastgoed heeft Woonboulevard Reijerwaard in Barendrecht aangekocht van IEF Capital. Het winkelcentrum is ruim 18.000 m² groot.

De aankoopsom is niet bekend gemaakt. Uit het Kadaster blijkt dat Woonboulevard Reijerwaard in 2011 voor € 24,47 mln van eigenaar verwisselde. Het winkelcentrum is in 2012 gerenoveerd. 

Westpoort Vastgoed is belegger, ontwikkelaar en beheerder van onder andere de vastgoedportefeuille van de familie Roobol. Met de aankoop van Woonboulevard Reijerwaard verstevigt Westpoort Vastgoed zijn positie in de markt van perifere en grootschalige detailhandel. Deze belegging is aangekocht ten behoeve van één van de vastgoed cv’s.

Directeur van Westpoort Vastgoed, Geert Bioch, noemt dit één van de beste woonboulevards van Nederland: “Wij hebben deze aankoop gedaan vanwege de geweldige ligging, de uitgebalanceerde branchering en omdat wij weten dat alle retailers op deze boulevard goede omzetten maken.” De woonboulevard huisvest merken als Hoogenboezem, Henders en Hazel, Beter Bed, BCC, Xooon, Leenbakker, Kwantum, Keukensale.com, Istikbal Wonen, Roobol, Lampidee en Profijt. Tevens huisvest het een lunchroom.

Woonboulevard Reijerwaard maakt deel uit van de bedrijfsterreinen Reijerwaard/ Cornelisland waar tevens de Makro, diverse fastfoodrestaurants, Mandemakers Keukens en een Bastion Hotel gevestigd zijn. De IJsselmondse Randweg en de snelwegen A15 (afrit 20, IJsselmonde), A16 en A29 zijn zeer nabij.

Westpoort Vastgoed heeft meer dan 170 huurders die worden gehuisvest in een commercieel vastgoedportefeuille van ruim 150.000 m², bestaande uit winkels, kantoren, horeca en overige bedrijfsobjecten. Westpoort voert zelf het beheer en daardoor zijn de lijnen kort.
Westpoort Vastgoed investeert voornamelijk in commercieel vastgoed in de regio Breda en Rotterdam. Deze aankoop past binnen de strategische opbouw van de portefeuille. De verbinding van Westpoort Vastgoed met het Roobol-concern maakt dat er specifieke kennis van het retailsegment in huis is. Bioch: “Door onze nauwe banden met de Roobol bedrijven kunnen wij denken als winkelier.” Het vastgoedbedrijf heeft voor het komend jaar meer aankoopplannen op strategische locaties.

Bij de aankoop is Westpoort Vastgoed geadviseerd door Blok Makelaars. Rabobank Amerstreek heeft de hypotheekfinanciering verzorgd. De verkoper is geadviseerd door Kroese en Paternotte.