Boelens begint met herontwikkeling Ringpark-gebouw in Amsterdam

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter is in samenwerking met Dura Vermeer begonnen met de herontwikkeling van het Ringpark-gebouw in Amsterdam-West, dat daarna hernoemd wordt tot Rembrandt Park.

Sinds de versoepeling van de corona-maatregelen signaleert de ontwikkelaar een toegenomen interesse van bedrijven in kantoorruimte in de hoofdstad.

Op het huidige gebouw van tien verdiepingen worden twee uit glas opgetrokken verdiepingen gebouwd, samen goed voor 2500 m² kantoorruimte. In totaal heeft Rembrandt Park een oppervlakte van 25.000 m² vvo, inclusief fietsenstalling en commerciële plint. Het paviljoen met uitzicht op het water en groen wordt opnieuw opgebouwd met gebruik van veel glas, waardoor de gebruiker het gevoel krijgt ín het park te zitten.

Op de begane grond van het paviljoen komt een restaurant dat voor iedereen toegankelijk is met een terras aan het water. Rembrandt Park maakt de verbinding met het park met een doorgang onder het gebouw en een brug over het water het park in.

Het gebouw wordt in het vierde kwartaal van 2022 opgeleverd.

Boelens de Gruyter werkt bij de realisatie van Rembrandt Park samen met internationaal investeerder, ontwikkelaar en asset manager Round Hill Capital, CBRE en JLL (verhuurmakelaars), HofmanDujardin (architect), Dura Vermeer Renovatie Midden West (aannemer), Bosman Bedrijven (installateur), INBO (technisch architect), Nieman (adviseur bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid, installaties en duurzaamheid), Van Rossum Raadgevende Ingenieurs (constructeur), IGG (kostendeskundige), Eteck (exploitant WKO) en Lexence (juridisch advies).

Het Britse Round Hill Capital en Boelens de Gruyter verwierven het gebouw twee jaar geleden. Het kantoorgebouw ligt aan de Nachtwachtlaan op een perceel van 11.000 m² en kijkt uit op het Rembrandtpark. Door de ligging aan de A10 is het complex uitstekend bereikbaar met de auto. Het centrum van Amsterdam en Schiphol zijn snel te bereiken met het openbaar vervoer vanaf het nabij gelegen station Amsterdam Lelylaan.

Rembrandt Park ligt op de grens van Oud-West en Nieuw-West en krijgt een Breeam Excellent-certificaat compleet zijn.