Corum koopt nieuw hotel Indigo aan Noordeinde

Corum heeft onlangs een te ontwikkelen hotel aan Noordeinde 33 te Den Haag gekocht van Borealis Hotel Group. Het Indigo hotel wordt gerealiseerd in het voormalige bankgebouw dat dateert uit 1884.

Borealis Hotel Group uit Amsterdam heeft het circa 2500 m² grote pand vorige maand gekocht van Lone Star, die het eerder had overgenomen van het Dutch Office Fund van CBRE Global Investors. Het Kadaster meldt een koopsom van € 5,5 mln. Hoeveel Corum nu voor het vastgoed en het herontwikkelingsplan betaald is niet bekend gemaakt.

Het luxury lifestyle Boutique hotel ligt midden in het centrum van Den Haag, recht tegenover het Paleis Noordeinde. In dit karakteristieke monumentale pand zal het hotel met 63 kamers medio 2017 haar deuren openen onder de naam Indigo – Royal Palace. Hotel Indigo is onderdeel van Intercontinental Hotels Group. Borealis Hotel Group draagt zorg voor de ontwikkeling en langjarige exploitatie van het hotel en ziet uit naar het toevoegen van dit hotel aan haar groeiende portefeuille.

De Gemeente Den Haag is blij met deze transformatie van leegstaand kantoor naar het eerste Indigo hotel in Nederland. Wethouder Stedelijke Economie, Karsten Klein: “Deze unieke locatie tegenover het paleis verdient een bijzonder invulling. Het luxury boutique concept van Indigo past hier perfect en is een toevoeging voor dit toeristisch gebied en het Haagse overnachtingaanbod.”

Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft de succesvolle transactie namens de koper begeleid.