Van Hövell en Kalisvaart naar Greenberg Traurig

Kandidaat-notaris Alexander van Hövell en Jelmer Kalisvaart zijn toegevoegd aan het team van het internationale advocatenkantoor Greenberg Traurig (GT).

Van Hövell stapt over van het advocatenkantoor Allen & Overy en is per 1 april bij GT begonnen als shareholder. Zijn komst volgt op de recente overstap van de teams van David van Dijk (NautaDutilh) en Louisa van Isselmuden (Van Doorne).

Ook Kalisvaart (Loyens & Loeff) is per 1 april overgestapt naar GT en benoemd tot shareholder. Kalisvaart is gespecialiseerd in capital markets, waaronder beursintroducties, secondaries, claim emissies en openbare biedingen. Hij zal nauw gaan samenwerken met het core Real Estate team.

Van Hövell richt zijn praktijk op het vastgoed- en ondernemingsrecht, met de nadruk op commerciële vastgoedtransacties en vastgoedontwikkeling. Hij is veelvuldig betrokken bij overnames van vastgoedondernemingen en adviseert verschillende nationale en multinationale bedrijven bij hun huisvestingsvraagstukken, inclusief sale-and-lease-backtransacties, de verkoop en acquisitie van vastgoed en de herontwikkeling van bestaande gebouwen. Tevens is hij regelmatig betrokken bij projecten op het gebied van energietransitie, herstructureringen en alle notariële aspecten van vastgoed- en financieringstransacties.

Van Hövel is net als vorig jaar weer in Chambers gerankt als individu in de ranking van meest prominente real estate-notarissen. Hij staat daar vermeld als ‘associate to watch’. Ook nam hij een aantal keer namens AllenOvery deel aan PropertyNL’s ronde tafel voor vastgoedjuristen.