Inditex huurt 6441 m² winkelruimte in Westfield Mall of the Netherlands

Inditex heeft met Unibail-Rodamco-Westfield (URW) een huurovereenkomst gesloten voor in totaal 6441 m² winkelruimte in Westfield Mall of the Netherlands. Er zullen vier Inditex merken een winkel openen, Zara, Bershka, Pull & Bear en Stradivarius.

Het winkelcentrum in Leidschenveen, dat in 2020 wordt heropend, krijgt de naam Westfield Mall of the Netherlands. Het is het eerste nieuwe winkelcentrum dat URW opent onder het merk Westfield. 
De vier Inditex merken profiteren volgens de ontwikkelaar van deze bestemming in Nederland 'met de beste mix van winkels, restaurants, vers eten en ontspanning.' Zara wordt de grootste van de vier Inditex-winkels met 3656 m² vloeroppervlakte en Bershka betrekt een ruimte van 1024 m². De nieuwe winkels van Pull & Bear en Stradivarius zijn respectievelijk 874 m² en 887 m².

Het centrum brengt 280 winkels, restaurants en vrijetijdszaken met 45 eetgelegenheden samen op 117.000 m². Net als de andere flagship centra in het Unibail-Rodamco-Westfield-portfolio, biedt het centrum mogelijkheden die verder gaan dan de traditionele detailhandel met evenementen en ervaringen. 

Bart van Twillert, country manager voor Nederland bij Unibail-Rodamco-Westfield: ‘Het is een uitdagende tijd voor het Nederlandse retaillandschap met klanten die verlangen naar meer persoonlijke interacties en echte ervaringen. Unibail-Rodamco-Westfield staat bekend om baanbrekende nieuwe concepten waarmee we samen met merken de winkelomgeving innoveren. Hierbij is het ontzettend belangrijk dat we digitaal en fysiek winkelen samenbrengen op een schitterende nieuwe locatie. Dat is precies wat we hier gaan doen met Westfield Mall of the Netherlands.’

Westfield Mall of the Netherlands ligt in de gemeente Leidschendam-Voorburg op slechts 5 km van Den Haag, 50 km van Amsterdam en 60 km van Utrecht. De locatie is bereikbaar via drie snelwegen, drie tramlijnen en twee busroutes. Unibail-Rodamco-Westfield creëert ook 1500 fietsplaatsen voor bezoekers en 4000 gratis parkeerplaatsen op vijf parkeerterreinen.