Heren2 ontwikkelt hoofdkantoor Calvin Klein in Amsterdam

AMSTERDAM - Heren2 zal voor PVH Europe het Europese hoofdkantoor van Calvin Klein ontwikkelen in de Houthavens in Amsterdam.

AMSTERDAM - Heren2 zal voor PVH Europe het Europese hoofdkantoor van Calvin Klein ontwikkelen in de Houthavens in Amsterdam.

Calvin Klein zal in het eerste kwartaal 2016 het in aanbouw zijnde gebouw Porcellis aan de kop van de Danzigerkade betrekken. Het gebouw bestaat uit circa 13.000 m² kantoren en showrooms en een parkeergarage voor 150 auto’s.

PVH is een lifestyle-bedrijf met een omzet van meer dan $ 8 mrd. PVH voert naast Calvin Klein onder andere de merken Tommy Hilfiger, Arrow en Speedo.

Het gebouw is een ontwerp van MVSA architects. Volgens Roberto Meijer van MVSA architects is het ontwerp ‘tijdloos, functioneel en stijlvol; het licht voorover hellende gebouw van 11 verdiepingen kent een dynamiek en iconische uitstraling die horen bij deze unieke locatie aan het IJ’.

Appelhoven vastgoedadviseurs adviseerde PVH Europe in deze transactie. Volgens Pim Appel van Appelhoven vastgoedadviseurs heeft Calvin Klein gekozen voor dit gebouw omdat gebied en gebouw creativiteit en dynamiek uitstralen.

Deze gebiedsontwikkeling in de Houthavens van Heren 2 wist al eerder bedrijven uit de creatieve sector aan te trekken, waaronder Diesel, Saatchi & Saatchi, Doom & Dickson en Grey Possible en een theater voor het toneelstuk over Anne Frank.