Woody Building Concepts koopt grond in Nieuwkuijk

Woody Building Concepts heeft grond aangekocht op bedrijvenpark Het Hoog in Nieuwkuijk voor de ontwikkeling Houtlab.

Houtlab komt langs de A59 bij Nieuwkuijk/Vlijmen op de laatste vrije zichtlocatie op bedrijvenpark Het Hoog.

Woody Building Concepts is onderdeel van het Cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep. Zij ontwerpen, ontwikkelen en bouwen slimme bedrijfshuisvesting volledig in hout. Het nieuwe Houtlab wordt een duurzame en circulaire productie- en kantoorruimte waarin samenwerking voorop staat. Samenwerking met onder andere co-makers, opleiders en de overheid, maar ook met huurders. Naast Woody Building Concepts zelf en zusterbedrijf Pvvt biedt Houtlab ook huisvesting aan partijen die zich bezighouden met houtbouw en circulariteit.

Het gebouw en de toegepaste materialen vormen op zichzelf al een showroom voor bezoekers. Daarnaast komt er in het gebouw een productieruimte waar houtgerelateerde (bouw)producten zoals CLT- en HSB-elementen worden bewerkt en geproduceerd. Doel is om hier ook mensen op te leiden op het gebied van circulariteit en houtbouw.

In het ontwerp van Spee Architecten is rekening gehouden met het open karakter van Houtlab. Zo zijn er verschillende lean-ruimtes en vergaderruimtes voorzien, waar ook andere externe partijen flexibel gebruik van kunnen maken.

De start van de bouw staat gepland in het eerste kwartaal van 2022.