Start bouw tweede multitenantgebouw op Park 20|20 in Hoofddorp

De bouw van het tweede multitenantgebouw op Park 20|20, genaamd Share, ging donderdag van start.

Park 20|20 in Hoofddorp is een ontwikkeling van Delta Development Group, Koninklijke VolkerWessels en Reggeborgh Group. Het is naar eigen zeggen wereldwijd de eerste fullservice Cradle to Cradle-geoptimaliseerde werkomgeving. Het park combineert duurzame ontwerpen met een ecologische aanpak.

Share biedt circa 8000 m² kantooroppervlak, opgedeeld in units van 250 m² , 400 werkplekken en 191 parkeerplaatsen. Het gebouw zal na oplevering worden gekenmerkt door een grote lichte hal en een atrium met groene wanden waaromheen de kantoren zijn gelegen. De groene wanden moeten zorgen voor een goede luchtkwaliteit, akoestiek en een uitstekend binnenklimaat. In het atriumdak is zal circa 1100 m² aan zonnepanelen zijn geïntegreerd.

De materiaalkeuze is een combinatie van high-tech met duurzame en Cradle to Cradle materialen. Het gebouw zal worden opgeleverd met een BREEAM Excellent en een WELL Silver certificaat. Tot de bouw van SHARE – dat op risico wordt gerealiseerd – is besloten vanwege het succes van het eerste muiltitenantgebouw op het park, NOW Building. Andere gebruikers die voor Park 20|20 hebben gekozen zijn BSH Huishoudapparaten, ANWB Reizen, FIFPro, Bluewater Energy Services en Plantronics. Aannemer is IBB Kondor te Oegstgeest, die ook de eerdere gebouwen op het Park heeft gerealiseerd. De geplande opleverdatum van deze nieuwbouwontwikkeling is juli 2020.

De verhuur wordt begeleid door Cushman & Wakefield en Van Gool Elburg.