Zuidplas zoekt naam voor nieuw dorp

Het college van B & W van de gemeente Zuidplas heeft een prijsvraag uitgeschreven voor de naam van het nieuwe, vijfde dorp dat in de Zuid-Hollandse gemeente moet verrijzen.  

Zuidplas is een gemeente ten Noord-Oosten van Rotterdam die bestaat uit de plaatsen Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen en Moerkapelle. Met het vaststellen van het eerste bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het Middengebied Zuidplaspolder is de komst van het nieuwste dorp van Nederland een stap dichterbij. 

8.000 woningen

Het nieuwe, vijfde dorp in de gemeente Zuidplas moet plaats bieden aan 8.000 woningen, twee bedrijventerreinen, commerciële- en maatschappelijke ruimtes en landschappen. Anders de werktitel Vijfde Dorp ontbrak vooralsong een echte naam voor het dorp. Vandaar dat het college van burgemeester en wethouders een prijsvraag onder inwoners en geïnteresseerden heeft uitgeschreven. 

Makkelijk uit te spreken

Tot en met zondag 30 juni kan iedereen die dat wil een naam insturen via de pagina Prijsvraag insturen. Er zijn wel een aantal regels waar de naam aan moet voldoen. De naam moet onder andere gemakkelijk uit te spreken zijn, en niet te verwarren zijn met bestaande steden, dorpen en/of wijken.  Een commmissie bepaalt uiteindelijk welke  top drie die zij passend vindt, waarna idereen die in Zuidplas woont of werkt mag stemmen op zijn favoriet in de top drie.In het najaar wordt de nieuwe naam bekend gemaakt.